Alle praktische informatie op een rijtje

Een stukje geschiedenis

Na een ruim verleden in de uitzendbranche begonnen Elly de Vries en Patrick Dogterom in augustus 1996 een eigen uitzendbureau: Always Action. Sindsdien groeide Always Action uit tot een betrouwbaar uitzendbureau met een vaste klantenkring. Onze visie: servicegericht, accuraat, persoonlijk, transparant en meedenkend, voor zowel de klant als de uitzendkracht. Na 32 jaar werkzaam te zijn geweest in de uitzendbranche ging Elly de Vries in 2006 met pensioen. Tot op de dag van vandaag blijft Patrick Dogterom zich onverminderd inzetten voor Always Action en verzorgt de dagelijkse leiding. Always Action zendt uit in de administratieve, technische en industriële sector.

De toekomst van Flex (ABU & TNO)

Nieuws

Vanaf 5 november 2017 is de nieuwe CAO voor uitzendkrachten van toepassing! Lees hier meer over onder kopje "CAO voor uitzendkrachten (2017-2019)" .....

In 2015 was er al het één en ander veranderd. Wij hebben de belangrijkste punten van de Wet Werk en Zekerheid ook m.b.t. uitzendkrachten toch nog voor u op een rijtje gezet.

CAO voor uitzendkrachten (2017-2019)

Bekijk in dit pdf-overzicht de fase-opbouw, inlenersbeloning en actuele wettelijke minimum-uurlonen. En de volledige CAO voor uitzendkrachten.

Wet Identificatieplicht

Bij inschrijving bij Always Action wordt het ID-bewijs van de uitzendkracht grondig gecontroleerd op echtheid en geldigheidsduur.

Lid van de ABU

We zijn ABU-lid dus u heeft te maken met een bij de Stichting Normering Arbeid (SNA)-geregistreerd uitzendbureau. Ook zijn wij NEN 4400-1 gecertificeerd door de VRO. Mogelijkheid tot vrijwaring Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA).

Kortom, Always Action uitzendbureau is een betrouwbare en volwaardige partner op het gebied van flexibel personeel en HR-oplossingen.

Wet ketenaansprakelijkheid

De ketenaansprakelijkheidsregeling (WKA) heeft als doel te voorkomen dat aannemers en onderaannemers misbruik maken van de uitbesteding van het werk bij de afdracht van loonheffingen. 

Voorwaarden voor vrijwaring WKA per 1 juli 2012:

  • Het uitzendbureau moet SNA-gecertificeerd zijn
  • Het uitzendbureau moet voldoen aan de NEN-normen
  • De inlener stort 25% van de factuur (incl. BTW) op G-rekening van het uitzendbureau
  • De inlener archiveert op een juiste manier de urenregistratie en het id-bewijs c.q. verblijfsdocument van de ingeleende uitzendkracht

Algemene voorwaarden per 1 april 2015

De algemene voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten.