Alle praktische informatie op een rijtje

Een stukje geschiedenis

Na een ruim verleden in de uitzendbranche begonnen Elly de Vries en Patrick Dogterom in augustus 1996 een eigen uitzendbureau: Always Action. Sindsdien groeide Always Action uit tot een betrouwbaar uitzendbureau met een vaste klantenkring. Onze visie: servicegericht, accuraat, persoonlijk, transparant en meedenkend, voor zowel de klant als de uitzendkracht. Na 32 jaar werkzaam te zijn geweest in de uitzendbranche ging Elly de Vries in 2006 met pensioen. Tot op de dag van vandaag blijft Patrick Dogterom zich onverminderd inzetten voor Always Action en verzorgt de dagelijkse leiding. Always Action zendt uit in de administratieve, technische en industriële sector.

De toekomst van Flex (ABU & TNO)

Nieuws

In 2015 is er het één en ander veranderd. Wij hebben de belangrijkste punten van de Wet Werk en Zekerheid ook m.b.t. uitzendkrachten op een rijtje gezet.

CAO voor uitzendkrachten (2012-2017)

Bekijk in dit pdf-overzicht de nieuwe fase-opbouw per 1 juli 2015, inlenersbeloning en actuele wettelijke minimum-uurlonen.

Wet Identificatieplicht

Bij inschrijving bij Always Action wordt het ID-bewijs van de uitzendkracht grondig gecontroleerd op echtheid en geldigheidsduur.

Algemene voorwaarden per 1 april 2015

De algemene voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten.

Lid van de ABU

We zijn ABU-lid dus u heeft te maken met een bij de Stichting Normering Arbeid (SNA)-geregistreerd uitzendbureau. Ook zijn wij NEN 4400-1 gecertificeerd door de VRO. Mogelijkheid tot vrijwaring Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA).

Kortom, Always Action uitzendbureau is een betrouwbare en volwaardige partner op het gebied van flexibel personeel en HR-oplossingen.

Wet ketenaansprakelijkheid

De ketenaansprakelijkheidsregeling (WKA) heeft als doel te voorkomen dat aannemers en onderaannemers misbruik maken van de uitbesteding van het werk bij de afdracht van loonheffingen. 

Voorwaarden voor vrijwaring WKA per 1 juli 2012:

  • Het uitzendbureau moet SNA-gecertificeerd zijn
  • Het uitzendbureau moet voldoen aan de NEN-normen
  • De inlener stort 25% van de factuur (incl. BTW) op G-rekening van het uitzendbureau
  • De inlener archiveert op een juiste manier de urenregistratie en het id-bewijs c.q. verblijfsdocument van de ingeleende uitzendkracht